Tanaan meri oli silea. En viitsinyt kantaa kanoottia rantaan, vaan lahdin katsomaan rantaa maalta kasin.

Laskevan veden aikaan on hyva liikkua. Pakenevan veden jaljilta rannalle jaa kova vyohyke, jossa on kevyt kulkea. Kostea hiekka on mukava paljaille varpaille. Kuiva hiekka lampenee auringossa liian kuumaksi minun siina kavella.

291302.jpg

Tassa tuo jalkakaytava on ihan selva.

291304.jpg

Samaa kovaa alustaa tuli vastaa ratsastaja, sen verran lujaa hevonen ravasi, etta seuraavaan kuvaan ei kamerani ehtinyt mukaan.

291307.jpg

Valuvan veden jalkia hiekassa, pienista puroista kasvaa iso virta, nain se kay. Varjoni on harkitusti mittakaavana.

291309.jpg

Yleensa nailla main olen melonut, nyt laskuveden ollessa alimmillaan merenpohjaa paljastuu matalassa niemessa niin, etta kanoottia saisi kantaa puolisen kilometria niemen yli, meloen kiertoa olisi toista kilometria.

291310.jpg

Paluumatkalla nouseva vesi toi rantaan mm. taman pienen taskuravun. Keltainen tuhru kuvan keskella. Vintio oli nopea koivistaan, enka toisaalta viitsinyt jahdata sita pidempaan.

291311.jpg

Tama onkin jo vaarallisempi tuttavuus. Tunnen sen nimella Portugalilainen sotalaiva. Se on kelluva rakko, josta lahtee poltinrihmoja. Ei kuulemma ole mikaan nokkonen, vaan polttaa kunnolla.

291312.jpg

Tassa kaveri nappaa samanlaisen otuksen lahempana uimarantaa. Han otti rakkoa niskasta kiinni ja roikotti rantaan.

291313.jpg

Otusta han piti niin, etta oli itse tuulen ylapuolella, jotta ilmavirta ei heilauttaisi poltinrihmoja miehen iholle. Olisi jaanyt minulta tekematta.

291314.jpg

Retken jalkeen tyytyvaiset mutta vahan karsineet varpaat. En ole tottunut kulkemaan paljain jaloin tai lapsyttimilla ja aina tulee kolhittua varpaita johonkin. Sitten taas kanootissa on aina sen verran hiekka pohjalla, etta pienikin naarmu hiertyy isommaksi. Suolainen merivesi ei suinkaan helpota tilannetta.

Tahan loppuun panen ahertamiskuvia,  joita olen ottanut rannalla vakiterassilta, kun rannan kauppamiehet ovat kulkeneet siita ohi. Monenlaista liiketoimintaa rannalla paahtuvat ihmiset generoivat.

291315.jpg

Sukeltajan ilmapullo.

291320.jpg

Kitaristi, naita kulkee usein kaksi yhdessa ja he esiintyvatkin duettona. Suomalaisia trubaduureja loytyy tasta linkista suosittelen.

291323.jpg

Kookosdrinkkibaari.

291324.jpg

Kasityokauppias, yksi lukuisista.

291325.jpg

Kaiverruksia, mutta kun ei tieda, missa ja kuka tehnyt.

291326.jpg

Sopolainen myy koruja.

291327.jpg

Oliiveja.

291329.jpg

Aurinkolaseja, toisella kaverilla palmun lehvista punottu pizzakotelo.

291330.jpg

Katkarapukauppias.

Etta nain talla kertaa.

Huomenna menen Hannun ja muutaman muun Suomalaisen kanssa paikallisbussilla naapurikylaa ihmettelemaan. En ole juurikaan sisamaahan poikennut. Rannassa ja vedessa on minulle puuhaa riittamiin.