Vaikka nahkani paikoin kirveli, oli tanaan pakko kantaa kanootti Atlantiin ja meloa rannan surf-aallokkoon. Olin eilen kokeillut aallokkokuvioita uimalla ja olin saanut jonkinlaisen teorian aikaan.

Sama kuin koskien aalloissa - ei kiiretta, vaan antaa aallon tulla rauhassa, mutta heti aallon mentya tuhatta ja sataa merellepain, ennen seuraavaa murtuvaa aaltoa. Murtuvista aalloista tulee vetta kanoottiin ehka amparillinen tai pari, mutta jyrkatkin ehjat aallot Pakboat selvittaa hienosti.

286314.jpg

Kuten aina, aallot eivat nayta kuvissa miltaan. Metrinen tyrsky.

286315.jpg

Ja tietysti omakuva palmurannan edustalla. Liiveissa tarkenee. Aiemmin oli t-paita ainoa kellyvaline (hyi!), nyt paljastui selasta auringottomia alueita, jotka hieman karahtivat. Muutenkin vesilla tulee taallakin aurinkoa enemman kuin maissa, vaikka luulisi, etta ei se paljoa heijasta, kun lamppu palaa miltei suoraan paan paalla.

Otin surffivideon, en viela tieda, kuinka saan sen esille. Onko blogissa joku paikka, johon videon voisi uploadata?

Melonnan finaaliksi kaaduin keskelle turistirantaa. Tulin ihan pienen aallon surffissa. Siina vaiheessa oli jo ohittanut rantavedessa pohjassa seisovia pikkupoikia, kun kanootti kurvasi viime metreilla poikittin. Olin aiemminkin tullut kylki edella ongelmitta, mutta nyt vetta oli niin vahan, etta kanootti karahti pohjjaan ja kiepsahti paalleni. Voi sita riemua rannalla. No ainoa kolhu tuli itsetuntoon. Taas kerran toteutui vanha melontaviisaus: ne ui joiden pitikin. Oli tullut vahan liikaa varmuutta surffatessa.

286316.jpg

Aurinko nujersi mut taysin. Tein kortteerissani palautusjuoman, jossa on paloiteltu limetti, loraus sokeriruokoviinaa ja olutta. Join sen ja nukahdin.

Herattya oli Myhtbusteringin vuoro: etelaisella pallonpuoliskolla matalapaineet pyorivat myotapaivaan. Samoin lavuaarista poistuvan veden pitaisi pyoria myotapaivaan Coriolis-voiman ohjaamana.

286321.jpg

Yritin toisella kadella varjata pyrteeseen punaisella vesivarilla jonkinmoisen jaljen ja toisella kadella ottaa tilanteesta kuva. Not yet busted! Pitaa viela kehitella.

Huomenna on viisainta olla pois vesilta, etten pala ihan rakoille. Kayn kuvaamassa paikallisia turistiveneita ja kerron niista. Niiden koliviritys voisi toimia purjekanootissa.