Ensin pitaa vahan kelata Recife-melontaa.

- suojaisia rantoja loytyy, uima-altaitakin
- suora merikaan ei ole paha, jos mainingit eivat murru
- surffirantaan kuin koskeen - jarrutellen
- surffirannasta - sopiva rako kannattaa odottaa ja aaltojen valissa kovaa melontaa ulos, ayskaroimaan ehtii sitten, kun tilanne rauhoittuu
- aurinko polttaa
- nestetta kuluu
- muutama tunti putkeen riittaa,  vesi on janojuoma, kaljaa sitten palautumiseen
- hiekkaa menee kaikkialle, kanootin liitoksiin ja mika pahinta varpaiden valiin ja polviasennossa meloessa varpaiden rystyset hiertyvat, nahka menee rikki, kirvelee ja tulhetuu

294891.jpg

Jos joku ei usko, etta Pakboat joustaa ja kestaa, niin sille ei voi mitaan.
Ensin buggyn kuljettaja oli sita mielta, etta ei tule mitaan, mutta kun aloin sitoa kanoottia katolle, niin pojalta tuli vilpittomasti "professional". Nayttihan se aika hurjalta, mutta kaikesta huolimatta sidonta oli joustava.

294892.jpg

Palmut vaan vilistaa. Avokanoottiyhdityksen piilomainontaa. Kanootilla paaset paikkoihin ja paikoista, joihin ei muuten tule mentya. Nain se vaan on.

294893.jpg

Perilla Muro Altossa kuljettajani halusi poseerata urotekonsa aarella. Nain se usein on. Ensin inttaillaan ja ujostellaan, mutta kun jotain on uskaltanut ja onnistuu, niin siihen on tyytyminen.

294895.jpg

Vetta,  hiekkaa ja palmuja.

294896.jpg

Vetta, lammin sinitaivas ja koralliriutan tynkaa.

294897.jpg

Vahan kuin Mustikkamaan uimaranta itsenaisyysmelonnan aikoihin. Varmaan tamankin rannan saisi jaadytettya, jos olisi riittavasti jaita mukana.

294898.jpg 

Vetta, aurinkoa ja mangrovea. Joku siina viehattaa, taskuravut, metsasta kuuluva rapina, flamingot. Varmaan se silti on melominen omas rauhas.

294900.jpg

Naita salmia riittaa. Ilman gepsia voisi olla huteroa yrittaa paasta takaisin palmurantaan.

294901.jpg

Tata rantaa huitelin parhaimmillaan myotatuulessa 8.1, eika vuorovesi viela auttanut. Lampoisessa on tuulen voima vaikea arvioida, ehka kasia. En tieda, mika on tuulen voima, kun palmut huojuvat.

294904.jpg

Piti oikein kiiveta maelle ottamaan kuva ruuhkarannasta. On taalla niitakin, mutta talla rannalla olisi jo voinut telttailla,  sen verran syrjainen paikka.

294906.jpg

Puolen paivan jalkeen varjo on jo aika pitka. Voi kun tota lampoa saisi talteen. Kahlasin vasiten shortseja myoden veteen ja yritin saada tunnemuistiin veden lammon ja pehmean hiekan varaiden alla.

294911.jpg

Humps ja aurinko laski. Seuraavaksi piti houkutella suomalaiset tytot vanhojen aijien kanssa iltapalalle. On muuten reippaimpia tyttoja, joita olen aikoihin tavannut. Ovat pörränneet kuin duracell-puput, aina hyvantuulisina ja aina menossa, rosvoja pelkaamatta. On maailmassa viela jotain hyvaakin.

294913.jpg

Ruskistuneet Duracellit!

294914.jpg

Hannu saa pahaa ruokaa. Mun moka, arvasin portugalintaitoni taas kerran pieleen.

294916.jpg

Piti olla piffi, oli junan alle juossut kanttura ja lolloja haudutettuja lisukkeita.

294917.jpg

Tassa paikassa sai kunnon pihvin ranskalaisilla tilaamalla lasten annoksen.

Ainiin - en kelvannut krokotiileille. Eivat tulleet edes nuuhkaisemaan.

Huomenna vika paiva - vahan on vanha merten kauhu haikeana, nyyh.